LEVE OSLO

 

Vil du vite mer om LEVE Oslo fylkeslag og arbeidet vårt eller trenger du noen å snakke med?
E-post: osloleve@gmail.com

Åpenhet om selvmord kan gi smerte. Det kan likevel være en stor lettelse å snakke om det.
Vi som betjener kontakttelefonen er selv etterlatte ved selvmord, som ønsker å bruke vår erfaring til støtte og nytte for andre i samme situasjon. Fordi vi også har vårt daglige liv og plikter, er ikke telefonen betjent hele døgnet men legg igjen en beskjed, så vil vi ringe deg tilbake. Vi har pålagt oss selv taushetsplikt. Du kan derfor være trygg på at det du forteller oss, ikke blir fortalt videre.

Kontakttelefonen er ikke en krisetelefon. I slike tilfeller kontakt for eksempel akutt nødhjelp 113, Kirkens SOS på 815 33 300 eller Mental Helses hjelpetelefon på 116 123.

Styreleder: Smith Monica monismit@online.no, 99526487
Fagperson/sekretær: Vatne May Elise may.vatne@hioa.no 41302944
Styremedlem: Henriksen Anita anita-jippy@hotmail.com, 97131813
Styremedlem: Gjerde Nina nina.gjerde@gmail.com, 99719388

Vi ønsker alle nye og gamle medlemmer velkommen til Oslo LEVE og CAFÉ LEVE

LEVE Oslo – Vi har Café-kvelder (stort sett, men les under) første mandag i hver måned fra kl. 1900 – 2100, og holder da til i SKØYEN AKTIVITETSSENTER. Skøyen Terrasse 1, Oslo. Dit kommer du med bl.a. Lilleaker / Jar trikken til Skøyen holdeplass. Gå litt tilbake og opp bakken. (5 min. å gå). Se skilt med Skøyen Terrasse 1 – 10. Ta til venstre. 1. etg i høyblokk på høyre side. (Skrått imot deg). Noen av kveldene med foredrag. (Vi har ikke møter i juli/august)

 

LEVE Oslo tilbyr:

  • Likemenn
  • Sorggrupper i samarbeid med Fransiskushjelpen
  • Cafe-LEVE
  • og andre aktiviteter, følg med eller send en mail til oss for å havne på vår mailingliste.

LEVE Oslo samarbeider med Fransiskushjelpen om sorggruppetilbud.

LEVE Oslo samarbeider med Fransiskushjelpen for å kunne tilby sorggrupper for etterlatte. Kunne du tenke deg å begynne i en gruppe?
Ta kontakt med FRANSISKUSHJELPEN – «SORGTJENESTEN» på Tøyen – ved koordinator Aksel. Tlf: 990 83 909, (aorn@fransiskus.no)
eller med MARIANNE. Tlf: 404 48 905 (msandsdalen@fransiskus.no)

«Sorgtjenesten sier det slik:» – – Sorgtjenestens viktigste oppgave er å gi hjelp og veiledning i forbindelse med sorg etter dødsfall. Vårt viktigste tilbud er sorggruppe der du får hjelp til å bearbeide sorgen. Alle som henvender seg blir tilbudt en individuell samtale før de kan begynne i en gruppe.
Sorggruppene er inndelt etter type tap og alder. Vi har grupper for de som har mistet ektefeller / samboer / kjæreste i ulike aldre, tap knyttet til selvmord, rusrelatert død, foreldre som har mistet barn, og voksne som har mistet søsken eller foreldre. Som gruppedeltaker vil en treffe andre mennesker i samme situasjon som en kan dele erfaringer med og sammen hjelpe hverandre videre.
Metoden baserer seg på hjelp til selvhjelp, og gruppene ledes av to frivillige gruppeledere. De fleste gruppeledere har selv deltatt i en sorggruppe. Gruppelederne deltar jevnlig i undervisning og veiledning.
De fleste av sorggruppene er åpne, og tar inn nye deltakere gjennom hele året. Gruppene møtes hver 3. uke i 2 timer. Møtene er i Enerhauggata 4 eller Smedgata 49.

Jeg ønsker å tilby OSLO LEVEs medlemmer å være med i en gå-gruppe der vi kombinerer en fin tur med gode samtaler. Jeg er etterlatt, mistet min 20 år gamle sønn i 2010. Turene er første tirsdag i måneden, kl.1800. Start på Bygdøy.
Dersom du ønsker å være med å gå en tur, send meg en sms 907 85 302, så avtaler vi møtested på Bygdøy. Velkommen
Vennlig hilsen Nina Tjønn.

LEVE Oslo – Vi har Café-kvelder (stort sett, men les under) første mandag i hver måned fra kl. 1900 – 2100, og holder da til i SKØYEN AKTIVITETSSENTER. Skøyen Terrasse 1, Oslo. Dit kommer du med bl.a. Lilleaker / Jar trikken til Skøyen holdeplass. Gå litt tilbake og opp bakken. (5 min. å gå). Se skilt med Skøyen Terrasse 1 – 10. Ta til venstre. 1. etg i høyblokk på høyre side. (Skrått imot deg). Noen av kveldene med foredrag. (Vi har ikke møter i juli/august)

Ny Café-kveld i LEVE Oslo. 5.12.2016, fra kl 1900-2100.

Hjertelig velkommen til ny Café-kveld i LEVE Oslo. Evind Normann-Eide vil holde foredrag for oss. Eivind Normann-Eide har akkurat kommet ut med boken: “Skjønnlitterære selvmord”. Normann-Eide er spesialist i psykologi og har i mange år jobbet med vurdering av selvmordsrisiko, både innen akutt- psykiatrien, ved Psykiatrisk legevakt i Oslo, og ved seksjon for personlighetspsykiatri (ved Oslo Universitetssykehus), hvor han i dag jobber som terapeut og forsker. Normann-Eide har publisert vitenskapelige artikler, og skrevet om kultur og litteratur for ulike tidsskrifter og aviser.
Café LEVE er et sted hvor du kan treffe andre med tilsvarende erfaring som deg selv. Hvor det å dele samtaler kan kjennes godt, og vi kan finne gjensidig støtte og forståelse. Hvor etterlatte og fagfolk kan møtes. Ta gjerne med en venn eller familiemedlem på Café LEVE. De som står deg nær setter pris på å bli involvert. Dette er siste møte før jul. Ta deg tid til noen fine timer sammen med Normann-Eide og medlemmer og venner av LEVE Oslo Vi serverer deg kaffe, te, kaker og frukt. Møtet er gratis. Hjertelig VELKOMMEN! Med hilsen fra Styret i LEVE Oslo.
Vår egen ANITA Henriksen holder Kunstterapitime, en time før Caféen- (fra kl 18.00) Alle kan delta og det er fri adgang. Interessert? Ta kontakt med Anita på mail,… eller bare møt opp.
anita-jippy@hotmail.com VI sees!

AKTUELT

KONTAKT: 

e-post

AKTUELT