LEVE BUSKERUD

Vil du vite mer om LEVE Buskerud fylkeslag og arbeidet vårt eller trenger du noen å snakke med?
Kontakttelefon: 90113937
E-post: rtrage@online.no

Åpenhet om selvmord kan gi smerte. Det kan likevel være en stor lettelse å snakke om det.
Vi som betjener kontakttelefonen er selv etterlatte ved selvmord, som ønsker å bruke vår erfaring til støtte og nytte for andre i samme situasjon. Fordi vi også har vårt daglige liv og plikter, er ikke telefonen betjent hele døgnet men legg igjen en beskjed, så vil vi ringe deg tilbake. Vi har pålagt oss selv taushetsplikt. Du kan derfor være trygg på at det du forteller oss, ikke blir fortalt videre.

Kontakttelefonen er ikke en krisetelefon. I slike tilfeller kontakt for eksempel akutt nødhjelp 113, Kirkens SOS på 815 33 300 eller Mental Helses hjelpetelefon på 116 123.

Buskerud:

Styreleder: Siw-Anita K. Tragethon, rtrage@online.no, Mob.: 90 11 39 37, bosatt på Hønefoss.
Nestleder: Ruth-Eline Iversen, rutivers@online.no, 97 65 26 21, bosatt i Lier.
Kasserer: Hanne Merete Haverstad Knudsen, hmhknuds@broadpark.no, 47300437, Vestfossen
Styremedlem: Monica Holm, monicaholm1972@hotmail.com, 47853806, Vikersund
Informasjonsansvarlig: Eva Brekke Voss, evoss@online.no, 91182798, Selvik

LEVE Buskerud:

 • Vi ønsker å bygge fellesskap for etterlatte ved selvmord, for gjensidig støtte.
 • Vi ønsker større grad av åpenhet rundt selvmord gjennom kontakt med og påvirkning av media, så det kan bli politisk vilje til å bruke ressurser på forebygging av selvmord samt hjelp til etterlatte.
 • Vi ønsker å være pådrivere i å forhindre selvmord gjennom kontakt med og påvirkning av relevante fagmiljøer.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med oss i LEVE dersom du ønsker å treffe andre etterlatte, eller vil vite mer om aktiviteten i LEVE Buskerud.
Trenger du noen å snakke med, ta kontakt med :

 • Hanne Merete Haverstad Knudsen, etterlatt
  Bosatt i Vestfossen
  Mobil 473 00 437
  hmhknuds@broadpark.no
 • Eva Brekke Voss, etterlatt. OBS: Kontakt Eva for informasjon om Verdensdagen for selvmordsforebygging.
  Bosatt i Svelvik
  Mobil 911 82 798
  evoss@online.no
 • Siw-Anita Tragethon, etterlatt
  Bosatt i Hønefoss
  Mobil 901 13 937
  rtrage@online.no

Er du i akutt krise og trenger å snakke med noen øyeblikkelig, anbefaler vi at du ringer:
113 – Medisinsk nødhjelp
815 33 300 – Kirkens SOS
116 123 – Mental Helses hjelpetelefon

 

Møteplassen
Våre samlinger er fra kl 19 til kl 21 hver siste torsdag i måneden. Både datoer og tema imidlertid kan forandres, så følg med på hjemmesiden vår. Alle medlemmer får innbydelser omtrent en uke før arrangementet, enten på e-mail eller, hvis de ikke har tilgang til Internett, på vanlig «snail-mail».Vi har stadig flere titler i vårt lille bibliotek som du kan få låne, og kan også by på gratis forfriskninger.
Vel møtt og ta gjerne noen med deg.
Det er vanskelig å vite når det er best å sende ut en innbydelse, for sendes den for tidlig, vil du lett glemme innbydelsen, og er det for kort tid før, vil du kanskje være opptatt med andre ting. Vi har valgt å sende ut alle datoene ganske tidlig for at du skal kunne «holde av» disse dagene, og så kommer selve innbydelsen rett før.

Stedet for Møteplassen
Stedet for Møteplassen er nå Bragernes menighetshus i Kirkegaten 7 (inngang fra Cappelens gate), Drammen. Vi holder nå oftest til i underetasjen (ned trappa), eller i Peisestua (første dør til høyre fra vestibylen). Vi er en livssynsnøytral organisasjon og vi er svært glade for å få låne de fine og sentrale lokalene til Bragernes menighet helt gratis. En STOOR takk til dem!

Program for høsten 2017: 
Når: Torsdag 28. september kl. 19 – 21 har vi vår månedlige samling «Møteplassen».
Sted: Bragernes menighetshus. Inngang fra Cappelens gate.
Hva:  Benedicte Eckmann vil være sammen med oss og dele sin historie med oss. Benedicte er opprinnelig fra Oslo, hun er nå bosatt i Mjøndalen. Benedicte mistet sin far i selvmord i 2002, noen år senere en tremenning samt tremenningens mor. Disse to siste var forresten mor og bror til standup komikeren Else Kåss Furuset.

Benedicte har tidligere vært med i sentralstyret unge leve i Oslo, og vært med som deltaker og leder på nasjonale samlinger. Hun har også holdt appell på Egertorget i 2014 på verdensdagen for psykisk helse, og deltatt på høringsmøte med helsedepartementet sammen med en annen fra unge leve.

Denne driftige jenta har også tatt VIVAT kurs.

Benedicte forteller at hun synes det er så viktig å ha et tilbud der man kan komme som man er, og vite at alle vet hvorfor man er der. Det å ha et samlingspunkt og kunne være tilstede for andre, er svært viktig.

Nå studerer hun 3. året på barnehagelærerstudiet og går ut til sommeren som barnehagelærer/pedagogisk leder, studerte også 1 år på teologisk fakultet.

I tillegg til hva hun deler med oss, blir det også anledning til å komme med spørsmål og andre innspill.

 

Verdensdagen
Lørdag 9. september sto fire fra LEVE Buskerud på stand i Hønefoss. Bilde og info ligger på webben vår.

Lokallaget i Hallingdal

Målet med gruppen i Hallingdal er å være hjelp til selvhjelp og danne en nettverksgruppe. Målet er også å samarbeide med aktuelle instanser som f.eks. kriseteam, leger, politi o.s.v. Vi ønsker å spre informasjon om LEVE.
Styret i lokallaget i Hallingdal består av:
Leder: Siw-Anita K.Tragethon
Styremedlem: Marianne Ødegård
Styremedlem: Bente Østenfor
Styremedlem: Jens-Olav Lien

AKTUELT

LEVE: Nord-Trøndelag

LEVE Nord-Trøndelag takker for en fin verdensdag-markering! Her kommer presentasjonene: Nr 1 – Å leve med sorgen –mestre livet v/Renate Bugge Grøndahl Nr 2 – Påvirkning fra media v/Bente Espeland, RVTS Midt Nr 3 – Kunsten å leve v/Hilde Maaø Vikan, Trondheim kommune...

les mer

Oslo: utstilling

Anita Henriksen skal være med på en fellesutstilling på Dalype Galleri med vernissage lørdag 28.10 kl.14-17, utstillingen står tom.søndag 5 november kl. 17:00. Bildet "Forsoning" ønsker hun gjerne å auksjonere bort til Unge Leve. Minstepris er 4000,- og eventuelle bud...

les mer

KONTAKT: 

e-post